2014/01/23

Film recention


The hunger games- Catching fire är andra filmen från triologin ”Hungerspelen” av Suzanne Collins. Det är fortsättningen från första filmen som baserar sig på böckerna. I filmen blir Katniss Everdeen och Peeta Mellark återigen tillbakadragna till hungerspelen.


På grund av hennes slutliga handlingar i första filmen, så har hon blivit ett alldeles för stort hot mot President Snow och Panem. Hon har blivit en sorts förebild för folket som nu börjar göra uppror.För att regimen ska få kontroll igen och bli av med Katniss, så består deltagarna av före detta vinnare från de olika distrikten, som de lottar fram.


Till skillnad från året innan så var arenan mycket tuffare, för den gick ut på att bli av med Katniss på ett diskret sätt. Men också för att ingen är lika intresserad av att döda varandra eftersom alla är ganska förbannade över att bli inkastade igen.


Vi gick och såg Catching Fire på nattpremiären, vi tyckte att filmen levde upp bättre till boken än första filmen. Filmen var roligare, intressantare, mer spännande och vi var inte dem enda som grät. Första filmen kändes lite hastig, som om de gjorde den lite snabbt bara för att boken blev en stor hit. Medan andra filmen kändes mer välgjord och genomtänkt, eftersom Hunger Games blev så stor och populär ville de nog toppa allas förväntnignar och göra en ännu bättre film, och det lyckades dem med!

Den får 5 av 5 stjärnor av oss!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar