2014/01/23

Hungerspelen - Projekt inom engelska och svenska

Hungerspel projekt i svenska och engelska
Vi började med projektet Hungerspelen i slutet utav 2013. Det var ett samarbete mellan svenskan och engelskan och vi valde att redovisa ämnena tillsammans. Uppgiften i engelskan var att hitta på ett distrikt och deras deltagare och berätta om deras egenskaper och locka sponsorer. Vi valde att göra en film där vi låtsades vara deltagare, en mentor och en som intervjuade.
I svenskan så var uppgiften att göra något relaterat till boken Hungerspelen som vi hade läst på lektionerna. Man fick redovisa på vilket sätt man ville men kravet var att använda teknik. T.e.x en prezi, göra en Wikipedia sida m.m. Men vi valde att göra en blogg och samla allt vi gjort på den sidan.
Syftet med projektet var att i engelska bli bättre på att tolka och förstå innehållet i talade engelska och i olika slags texter. I svenskan handlade det om att bli bättre på att göra muntliga presentationer och om muntligt berättande med hjälp av olika medel, t.ex. digitala verktyg. Det handlade även om att bli bättre på att planera och genomföra muntliga presentationer.
Hur vi bedömdes
Engelska: Vi bedömdes på hur vi diskuterade under lektionerna, hur mycket vi deltog och hur vi framförde vår åsikt på engelska. Men också hur väl vi förstod andras åsikter och hur vi svarade på dem. Vi gjorde även ett lästest och en hörövning som togs med i hur bedömdes.
Svenska: Där bedömdes vi på hur vi kombinerade olika texttyper, estetiska uttryck och media så att de samspelade förstärkte vår presentation.
Av: Ellen P, Ebba G, Ebba N och Wilma GS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar